FAQ

Ballooning locations?

Eclipse Ballooning is ballon specialist in provincie Utrecht. We vertrekken regelmatig vanuit Westbroek, Utrecht, Houten, Amersfoort, Groenekan, Breukelen, Maarssen, Nieuwegein, de Bilt, Buren en Deil. Uiteraard kunnen wij op verzoek ook vanaf andere locaties vertrekken.

Met hoeveel mensen kunnen wij varen?

Wij beschikken over meerdere ballonnen waardoor wij grotere groepen passagiers kunnen varen. Erg leuk om voor een familie of bedrijfsuitje met meerdere ballonnen te gaan. Iedere ballon een ander avontuur.

Met hoeveel mensen gaan wij varen?

Bij het boeken van een Stap op kaart, Dauwvaart, of Utrecht vaart, vaart u met maximaal 3, 6 of 10 passagiers in 1 mand, afhankelijk welke ballon wordt ingezet. Bij een VIP vaart bepaalt u zelf met hoeveel mede passagiers u vaart.

Wanneer varen wij?

In zomerperiode varen wij alleen in de vroege morgen of in de avond. In de winterperiode varen wij op afspraak met mooi weer de gehele dagperiode. Zomers hanteren wij de volgende verzameltijden:

  • 1 t/m 15 april                  18:00
  • 16 t/m 30 april               18:30
  • 1 t/m 15 mei                    19:00
  • 16 mei t/m 5 juni           19:30
  • 6 juni t/m 15 juli            20:00
  • 16 t/m 31 juli                   19:30
  • 1 t/m 15 augustus           19:00
  • 16 t/m 31 augustus        18:30
  • 1 t/m 16 september       18:00
  • 16 t/m 30 september    17:30

Hoelang en hoe ver varen we?

Een ballonvaart duurt minimaal 3 kwartier, maar na een uur wordt er gekeken naar een geschikte landingsplaats. Het totale programma duurt ca. 4,5 uur. Het klaarmaken van de ballon duurt ongeveer 3 kwartier, de vaart duurt gemiddeld 5 kwartier, als alles weer ingepakt is staat u een champagnedoop te wachten. Afstand is zeer afhankelijk van de windsnelheid. Hemelsbrede afstand varieert van 10 kilometer tot 40 kilometer.

Is het koud daarboven en welke kleding moet ik aan?

In de lucht is het niet kouder dan aan de grond. In de ballon ga je met de snelheid van de wind en heb je dus geen last van koude wind. Daarnaast hebben wij ook nog branders die hitte afgeven. Advies is wel om stevige schoenen te dragen en voor de rest casual. Goede tip is om een petje mee te nemen tegen de hitte van de brander.

Zijn wij verzekerd?

Natuurlijk bent u als passagier verzekerd. Eclipse Ballooning heeft voor iedere ballonvaart ten behoeve van iedere passagier twee verzekeringen afgesloten:

1. Een WA-verzekering die schade aan derden, waaronder de passagiers, dekt. Iedere schade waarvoor Eclipse Ballooning aansprakelijk kan worden gesteld valt onder deze verzekering. Passagiers die zich niet aan de aanwijzingen van de ballonvaarder houden en (daardoor) schade ondervinden zijn uitgesloten van deze dekking.

2. Een inzittendenverzekering die uitkeert in geval van blijvende invaliditeit of overlijden.

Eclipse is niet verzekerd voor schade en/of verlies van electronische apparatuur, ringen, brillen, Rolexen.

Wanneer weten we of het doorgaat?

Voor een ochtendvlucht wordt er de avond ervoor contact met u opgenomen. Voor een avondvlucht hebben wij op de afgesproken datum tussen 12.00 en 13.00 uur, of bij overduidelijk mooi weerbeeld eerder, contact met u op het door u opgegeven telefoonnummer. Wij weten dan de weersverwachting van de K.N.M.I. voor de geplande ballonvaart. U krijgt dan van ons te horen of de vaart door gaat en hoe laat u waar verwacht wordt. Als de ballonvaart niet door kan gaan maken wij met u direct een nieuwe afspraak.